14 iunie 2021, 6:18

O biserică veche de 1.300 de ani a fost descoperită în Galileea, în apropiere de Muntele Tabor

Încă o surpriză din Israel. Autoritatea pentru Antichități din Israel a anunțat marți descoperirea unei biserici vechi de aproximativ 1.300 de ani în Galileea, nu departe de Muntele Tabor.

Amenajau un loc de joacă

Aceasta a fost scoasă la iveală după ce autoritățile locale din satul Kfar Kama au început să amenajeze un loc de joacă pentru copii. Excavarea a fost iniţiată de Consiliul Local Kfar Kama şi de Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund, condusă de arheologul Nurit Feig în numele Autorității pentru Antichităţi, în colaborare cu prof. Moti Aviam de la Kinneret Academic College.

Porțiuni intacte de mozaic

Biserica are amprenta la sol de 12 × 36 metri și este înconjurată de o curte mare. Are pronaos, iar naosul era decorat cu un mozaic multicolor din care s-au păstrat câteva porțiuni.

Decorul lor colorat iese în evidență, încorporând modele geometrice, și modele florale albastre, negre și roșii.

Dependințe

Au fost găsite și alte dependințe, ceea ce-i face pe cercetători să creadă că aici ar fi putut fi o mănăstire. Arheologii au dezgropat și un mic relicvariu din piatră.

Descoperirea indică importanța acestei așezări creștine din epoca bizantină și aduce noi date pentru un proiect extins de studiere a istoriei creștinismului din zonă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.