19 septembrie 2020, 15:30

O mare actriță s-a stins din viață. Cariera Florinei Cercel, una dintre cele mai frumoase românce

Marea actriță Florina Cercel a murit. Artista s-a stins din viață în această dimineață, la vârsta de 76 de ani.

Cauza morții este cancer la plămâni.

„Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că astăzi se desparte de marea actriță Florina Cercel. După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, «Țuca» ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică. Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară. Dumnezeu să o aibă în paza Sa! Rămas bun, Florina Cercel!„, se arată în anunțul TNB, citat de dcnews.ro.

Florina Cercel s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ.

A terminat Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din București, promatia 1964. A fost repartizată la Teatrul Dramatic de Stat din Galați unde a stat doar un an.

În 1965, se muta la Teatrul Național din Timișoara, unde va interpreta multe roluri importante, câștigand admirația publicului și va lucra până în 1973. Din acest an câstigă prin concurs un loc la Teatrul Național din București.

În 1970, debutează în film cu rolul din “Frații”, apoi în alte 25 de filme. A interpretat roluri memorabile și pentru televiziune, relatează antena3.ro.

În cei peste 50 de ani de carieră, a avut peste 100 de roluri în teatru, film şi radio.

În 2016, Florina Cercel a primit o stea pe Aleea Celebrităților din București.

Actriță a fost, în tinereţe, una dintre cele mai frumoase românce. Artista și-a pierdut primul soț pe vremea când avea doar 29 de ani. Acesta era doctor și s-a stins din viață în urma urma unui cancer bronho-pulmonar.

sursa foto: radioromaniacultural.ro


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.