10 iunie 2022, 10:31

O melodie celebră din anii ’80 redevine hit datorită serialului fenomen ”Stranger Things”

Melodia ”Running Up That Hill” cântată de Kate Bush a reintrat zilele acestea în top 10, în clasamentele din întreaga lume.

Filmul ”Stranger Things” a resuscitat un hit mai vechi semnat de Kate Bush. Totul datorită unui personaj din serialul fenomen de pe Netflix, Max Mayfield, interpretat de actrița Sadie Sink, care ascultă obsedant la căști melodia ”Running Up That Hill”. De precizat că acțiunea filmului are loc în anii 80, deci folosirea cântecului în coloana sonoră pare logică.

Într-o ieșire publică rară, Kate Bush s-a declarat extrem de încântată că piesa ei a fost revitalizată de acest film, potrivit CNN:

”Probabil ați auzit că prima parte din noul sezon al filmului ”Stranger Things” a fost lansată recent de Netflix. Filmul conține piesa ”Running Up That Hill”, care primește astfel o nouă șansă la viață din partea tinerilor fani care iubesc serialul. Și eu îl ador! Datorită acestui lucru, ”Running Up That Hill” a reintrat în clasamentele din lumea întreagă și a ajuns în UK chart pe locul 8. Este extraordinar!”, a spus aceasta.

Kate Bush a lansat piesa în 1985. De când figurează în coloana sonoră a filmului ”Stranger Things”, melodia a devenit virală pe platformele de streaming și a reintrat în clasamentele din SUA (locul 8) și Marea Britanie (locul 2 la un moment dat, după Harry Styles, cu ”As It Was”), în funcție de numărul de descărcări.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol