24 iulie 2024, 0:35

O nouă alertă în China. Autoritățile chineze interzic consumul animalelor care ar putea transmite boala

Autorităţile chineze au emis o alertă cu privire la ciuma bubonică.

Duminică, într-un oraş din regiunea autonomă chineză Mongolia Interioară, a fost raportat un caz suspect de ciumă bubonică şi a fost interzis consumul anumitor animale.

Citește și: Ciuma lui Caragea, cea mai grozavă boală

Alertă de nivelul trei a fost emisă de Comitetul pentru sănătate din oraşul Bayannur, a doua cea mai scăzută dintr-un sistem cu patru niveluri, care interzice vânarea şi consumul animalelor ce ar putea transmite această boală.

Populaţiei i se cere să raporteze eventualele cazuri suspecte de boală sau febră fără cauze clare şi să anunţe dacă găsesc orice marmotă bolnavă sau moartă, potrivit stiri.tvr.ro.

Citește și: Ce obligații aveau preoții în timpul epidemiilor. Nizamul domnesc din anul 1786, „pentru paza de boala ciumei”

În Mongolia Interioară au mai fost raportate patru cazuri de ciumă în noiembrie anul trecut, dintre care două de ciumă pneumonică, cea gravă formă.

Ciuma bubonică, cunoscută şi sub numele de “Moartea Neagră” în Evul Mediu,este o boală extrem de infecţioasă şi adesea fatală, fiind răspândită mai ales de rozătoare.

Citește și: Poate o epidemie să schimbe situația în lume? Să aruncăm o privire în istorie

Cazurile de ciumă bubonică se întâlnesc destul de frecvent în China, dar focarele au devenit tot mai rare.

În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri şi 11 decese.

sursa foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol