5 decembrie 2021, 16:37

O nouă bancnotă este pusă în circulație de BNR

Banca Națională a României scoate în circulație, din 1 decembrie, o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei.

Pe bancnotă este prima personalitate feminină, Ecaterina Teodoroiu.

Începând cu data de 1 decembrie 2021, Banca Naţională a României va pune în circulaţie o bancnotă cu valoarea nominală de 20 lei. Noua bancnotă va fi prezentată publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu. Se răspunde astfel interesului public legitim, care a găsit o largă susținere la nivelul societății, susținându-se consolidarea egalității de gen și a rolului major al personalităților feminine în istoria și societatea românească”, anunță BNR, potrivit digi24.ro.

Pe bancontă se mai regăsec anii între care a trăit (1894-1917) și un element floral reprezentând un buchet de brândușe (Crocus flavus), iar în zona centrală este reprezentată o insignă a Asociației Cercetașii României.

Pe reversul bancnotei compoziția grafică include: o reprezentare a Victoriei înaripate de pe Medalia Victoriei, o imagine a Mausoleului de la Mărășești, iar în spatele Mausoleului, o floare de crin.

Tirajul este de 30.000 bucăți.

sursa foto: adevarul.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.