8 iunie 2022, 16:22

O nouă casă de modă de top va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

O nouă casă de modă de top va lansa o colecție de genți din deșeuri marine. După ce Chanel, Kering, LVMH și Ralph Lauren au lansat colecții din plastic reciclat, este rândul și casei de modă Prada.

Prada a anunțat că va lansa o colecție de genți din plastic reciclat din deșeuri marine. Casa de modă s-a angajat să utilizeze numai nylon reciclat până în 2021.

Gențile din colecția Re-Nylon vor fi fabricate din teșături sintetice de nylon, obținute din deșeurile de plastic din oceane, plase de pescuit și deșeurile de fibre textile. Colecția va cuprinde șase genți atât pentru bărbați, cât și pentru femei, incluzând o geantă tote, o borsetă, o poșetă și două rucsacuri. Gențile sunt fabricate din ECONYL® nylon. ECONYL® nylon este o formă de fibre textile, obținută prin procesul de reciclare și purificare a deșeurilor de plastic din oceane și a fost deja folosită și de Stella McCartney, transmite tabu.ro.

Este o reducere masivă a nailonului și un impact mare în ceea ce privește sustenabilitatea. Vrem să facem lucruri nu numai din motive de marketing, ci serios, pe scară largă”, informează Lorenzo Bertelli, șeful marketingului și comunicării al grupului Prada.

sursa foto: tabu.ro

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol