10 decembrie 2023, 15:12

O nouă companie aeriană va opera zboruri de pe Aeroportul Brașov

Fly Lili, tot companie românească, va intra în concurență cu Dan Air, primul operator care a început zborurile de linie de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG).

Astfel, este planificat ca transportatorul să deservească destinaţia Stuttgart luni, miercuri şi vineri, începând cu 1 decembrie 2023. Din 2 decembrie vor fi lansate zborurile către München. Vor fi operate, de asemenea, trei zboruri săptămânale, în zilele de marţi, joi şi sâmbătă.

Fly Lili este o companie aeriană românească fondată în 2023. Până acum, transportatorul a fost activ în principal în zona serviciilor charter şi ACMI, scrie Săceleanul.

ACMI sau leasingul aerian este procedura folosită de operatori aerieni care închiriază aeronave de la alte companii aeriene sau de la companii de leasing din două motive principale: să opereze aeronave fără a plăti achiziționarea acestora și să asigure o creștere temporară a zborurilor spre anumite destinații.

Compania are în prezent o serie de zboruri de vacanţă (charter) în nume propriu. Flota este formată în prezent dintr-un Airbus A319 şi trei A320.

Însă, în viitorul apropiat, din București-Băneasa, Iași, Brașov și din alte aeroporturi românești, Fly Lili dorește să opereze curse de linie.

În prezent, de la Brașov zboară companiile aeriene:

  • Dan Air, curse de linie spre Roma, Stuttgart, Nurenberg, Madrid, Barcelona, München, Bruxelles, Valencia, Londra;
  • Wizz Air, curse de linie către Londra, iar din luna septembrie către Dortmund;
  • curse charter: Aegean spre Heraklion; Animawings și HiSky, spre Antalya.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol