9 iulie 2020, 4:34

O nouă descoperire a oamenilor de știință! Gaura neagră devine mai activă

Oamenii de știință au studiat, Sagittarius A*, gaura neagră din mijlocul galaxiei noastre și au realizat că devine mai activă.

Gaură neagră, în mod normal, este „liniştită” şi nu consumă materia din jurul ei, însă cercetătorii susțin că în cazul acesteia vorbim de un nucleu galactic inactiv, prezintă descopera.ro.

Studiul reprezintă o continuare a unui alt raport din 2017, în care au fost dovezi că luminozitatea acestei găuri negre supermasive a crescut de trei ori din luna august 2014. În raportul inițial au fost prezentate o serie de observatoare cu raze X din întreaga lume din perioada 1999 şi 2015, unde au fost identificate 107 semnale.

În cel de-al doilea studiu, astrofizicienii au ajuns la concluzia că de-a lungul perioadei studiate (2016 şi 2018) intensitatea acestora a rămas constantă.

Datele au fost realizate cu ajutorul razelor X, iar astronomii au mai observat că Sagittarius A* a avut episod în care luminozitatea sa în spectrul aproape de infraroşu a depăşit de 75 de ori limitele normale. Acest lucru indică faptul că creşterea luminozităţii ar putea fi datorată discului de acreție sau a înghiţirii accidentale a unei cantităţi de materie.

sursa foto:playtech.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.