CITIRE

O nouă descoperire poate schimba trecutul antic al...

O nouă descoperire poate schimba trecutul antic al Pământului

Descoperirea a fost facută de către doi cercetători americani (Erik Gullbranson si John Isbell), care susțin că Antarctica , cel mai necunoscut continent, avea o clima mult mai blânda, în trecut pe acest continent existând chiar păduri.

Sursă foto: naturalworldSafaris.ro

Cercetătorii au descoperit o pădure fosilizată, asemănătoare cu pădurea pietrificată din Parcul Național Yellowstone. Pădurea fosilizată datează  dinainte de o mare extincție in masă, numită si extincția Permiana de acum 299-251 milioane de ani, care a marcat apariția supercontinentului numit Godwana.

Sursă foto: Original Traveel.ro

Cercetătorii de la Universitatea din Leeds Marea Britanie nu exclud posibilitatea  ca  în urmă cu sute de milioane de ani, Antarctica să fi avut chiar climă tropicală asemănătoare cu cea din Africa de Sud din zilele de azi, fapt confirmat și de descoperirea broaștei țestoase fosilizate.

Copacii antici puteau sa facă față schimbărilor climatice, de la luni pline de lumina la perioade dominate de întuneric, insă un eveniment nefericit din perioada Permiana a provocat disparitia lor.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. grizu

    3 ianuarie

    Posibil sa fi fost vegetatie in Antarctica de azi cu 300 milioane ani in urma, pentru ca, foarte probabil, pe atunci regiunea avea alte coordonate geografice, situandu-se intr-o zona mai calda!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.