7 august 2020, 4:03

O specie protejată a înflorit în România. Turiștii sunt rugați să nu o culeagă

În România, în Carpații orientali sau meridionali a înflorit o specie protejată. Regia Națională a Pădurilor Romsilva roagă turiștii să nu culeagă sau să distrugă specia.

În Parcul Național Munții Rodnei, în golurile alpine, a înflorit bujorul de munte.

Rhododendronul se găsește în România, iar perioada maximă de înflorire este în a doua parte a lunii iunie și începutul lui iulie.

Turiștii care vizitează zonele sunt rugați să nu culeagă sau să distrugă bujorul de munte.

Planta este una perenă și crește spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roșu aprins și sunt grupate, dând senzația de buchete”, au spus reprezentanții Romsilva, conform europafm.ro.

Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, iar Parcul Național Munții Rodnei al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

sursa foto:adrianpetrisor.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.