9 iulie 2020, 4:56

O universitate românească câștigă 5 medalii de aur și una de argint în Croația! Studenții din Suceava au cucerit Salonul Internațional de Inventică

Cinci medalii de aur și una de argint au fost câștigate la Salonul Internaţional de Inventică INOVA Budi Uzor de către Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).

Cea de-a 44-a ediţie a Salonului Internaţional de Inventică INOVA Budi Uzor a fost ținută la Zagreb, în perioada 13-16 noiembrie.

Echipa de cercetători care ne-a reprezentat în Croația a fost formată din Ilie Niţan, Dan Laurenţiu Milici, Mihaela Poienar, Constantin Ungureanu, Elena Daniela Olariu, Elena Popinciuc, Dumitru Cernuşcă, Cristian Pamparău, Bogdan Breabăn, Cezar Dumitru, Sergiu Paţa, Anna Sabadaş, Alexei Pianîh, Pavel Atănăsoaie, Vasile Toader, Valentin Vlad, Ovidiu Ţanţa, Ciprian Afanasov, Adrian Romanescu, Cristina Prodan şi Radu Pentiuc, prezintă agerpres.ro.

Medaliile de aur câștigate de cercetători sunt pentru: „Vibromotor” şi Cupa „Cea mai bună invenţie inginerească”, invenţia ”Flood protection system in buildings”, lucrarea ”Prototype for a 3D-Desktop using a holographic interface for Accessing Digital Content in Augmented Reality” și lucrarea ”Clutch based thermocouple”.

Medalia de argint a fost primită pentru ”System and method for measuring and connecting single-phase electric energy consumers”.

sursa foto: ziarullumina.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.