27 ianuarie 2021, 18:41

“O vară rock’n’roll”. Un documentar despre KINO, legendara trupă rock sovietică VIDEO

Una dintre atracțiile line-up-ului propus de BUZZ Fest în aceste zile este un documentar despre KINO, legendara trupă rock sovietică.

Trebuie să ai peste 40 de ani ca să fi auzit de KINO. Dar poți să ai și mai puțin pentru a fi curios și a încerca.

KINO este, probabil, cea mai cunoscută trupă rock rusească. A fost și printre primele promotoare ale acestui curent, a influențat tot ce a venit după – de aici și popularitatea.

A lansat peste 90 de melodii

Trupa s-a înființat la Leningrad în 1982. A fost cofondată și condusă de Viktor Tsoi. Care a scris muzica și versurile pentru aproape toate melodiile trupei. Pe parcursul a opt ani, Kino a lansat peste 90 de melodii, care se întind pe peste șapte albume de studio. A lansat alte câteva compilații și albume live.

Moartea lui Viktor Tsoi într-un accident de mașină în 1990 a dus foarte curând la destrămarea trupei.

Nu înainte de a lansa un ultim album, format din piese la care Tsoi și grupul lucrau în lunile de dinaintea morții sale.

KINO, legendara trupă rock sovietică. Simplitate poetică

Toate piesele Kino au fost scrise de Viktor Tsoi. Versurile sale se caracterizează printr-o simplitate poetică. Ideile de libertate erau prezente (o melodie a fost denumită „Mother Anarchy”), însă, pe ansamblu, mesajul trupei către public nu a fost exagerat sau evident politic. Cu excepția temei recurente a libertății.

Cântecele lor s-au concentrat în mare parte pe lupta omului în viață și au tratat teme cuprinzătoare precum iubirea, războiul și căutarea libertății.

Elemente ale vieții de zi cu zi sunt, de asemenea încorporate în vocabularul lui Kino (de exemplu, există un cântec despre elektrichka ,un tren de navetiști – multe suburbii îl folosesc zilnic).

Când la un moment dat  fost întrebat despre temele sociale și politice ale muzicii sale, Tsoi a spus că melodiile sale erau opere de artă. Și că nu dorea să se angajeze în polemici jurnalistice.

Astăzi, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Buzău, puteți viziona online un documentar despre celebra trupă.

“O vară rock’n’roll” (2018) se numește producția ruso-franceză de peste două ore, regizată de Kirill Serebrennikov.

Este o biografie a legendarei trupe Kino expusă cu forță și entuziasm. Filmul vorbește despre protest, libertate și rezistență prin muzică. Un portret de excepție al scenei rock sovietice.

Filmul poate fi urmărit AICI

Cu ocazia Buzz Fest, cinefilii sunt invitați să se bucure de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum 4 filme.

Acestea vor putea fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepția filmelor din competiție, care vor fi disponibile timp de 48h), link-urile de vizionare fiind disponibile pe pagina de Facebook BUZZ IFF, dar și pe site-ul buzz-iff.com.

Toate titlurile vor putea fi urmărite gratuit.

Dacă vreți să ascultați un album KINO, puteți urmări link-ul accesa următorul LINK

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.