20 mai 2022, 18:53

Oamenii de știință au aflat simptomele. Cum poate o persoană să afle dacă are COVID-19

O persoană poate identifica prezența coronavirusului prin pierderea simţului mirosului şi a gustului.

Oamenii de știintă au obținut această informație prin analiza unor date prin intermediul unei aplicaţii, informează reuters.com.

Aproape 60% dintre pacienții care au fost ulterior confirmați ca fiind pozitivi cu coronavirus au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și gustului, au arătat datele analizate de cercetători.

Cercetătorii de la Kings College London susțin că rezultatele sunt mai concludente în prezicerea unui diagnostic pozitiv de COVID-19, decât febra auto-raportată.

Folosind toate datele colectate, echipa de cercetare a dezvoltat un model matematic pentru a identifica ce combinație de simptome – variind de la pierderea mirosului și gustului, până la febră, tuse persistentă, oboseală, diaree, dureri abdominale și pierderea poftei de mâncare.

Atunci când sunt combinate cu alte simptome, persoanele cu pierderi de miros și gust par să fie de trei ori mai mari să fi contractat COVID-19 conform datelor noastre și ar trebui, prin urmare, să se auto-izoleze timp de șapte zile pentru a reduce răspândirea bolii.” a spus Tim Spector.

sursa foto: medicalnewstoday.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol