5 septembrie 2023, 11:58

Oamenii de știință reușesc din nou. Tratament pentru șoareci paralizaţi

O nouă reușită a oamenilor de ştiinţă germani.

Experții au reușit să facă şoareci paralizaţi în urma unor leziuni la nivelul coloanei vertebrale să meargă din nou. Aceștia au restabilit o legătură neuronală considerată până acum ireparabilă la mamifere.

La oameni, leziunile la nivelul coloanei vertebrale, cauzate deseori de diferite accidente, cauzează paralizie pentru că nu toate fibrele nervilor care conduc informaţia între muşchi şi creier sunt capabile să se regenereze, susține news.ro.

Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Bochum au folosit o proteină concepută pentru a stimula celulele nervoase la şoareci paralizaţi.

Ce e special la studiul nostru e că proteina nu este folosită doar să stimuleze acele celule nervoase care o produc, ci este transportată mai departe (în creier)”, a declarat Dietmar Fischer, şeful echipei, pentru Reuters.

În acest fel, cu o relativ mică intervenţie, stimulăm un mare număr de nervi pentru a se regenera şi acesta este motivul pentru care şoarecii pot merge din nou”.

După o perioadă de două până la trei săptămâni, după tratament, rozătoarele au început să meargă.

Tratamentul implică injectarea purtătorilor de informaţie genetică în creier pentru a produce proteina numită hyper-interleukin-6.

În momentul de față, oamenii de știință caută soluții dacă tratamentul poate fi îmbunătăţit și dacă va merge și la mamifere mai mari.

sursa foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol