13 septembrie 2023, 15:39

Oamenii inteligenți emoțional transformă stresul și frustrarea în împliniri și realizări dacă schimbă perspectiva

Oamenii inteligenți (emoțional, desigur) transformă stresul și frustrarea în împliniri și realizări dacă schimbă perspectiva, scrie inc.com.
Cheia este să-ți faci emoțiile să lucreze pentru tine, nu împotriva ta, prin vizualizarea unei situații frustrante dintr-un unghi diferit. Când ești frustrat, fă un pas înapoi și pune-ți câteva întrebări de bază:
– Cât de gravă este această problemă? Nu cumva mă enervez pentru nimic?
– Pot schimba ceva în legătură cu modul în care văd problema care ar schimba complet modul în care mă simt în legătură cu ea? Privind problema dintr-o perspectivă diferită — nu ca un comportament iritant, ci ca o modalitate de a îmbunătăți productivitatea — mi-a eliminat frustrarea.
– Cum pot face față diferit acestei probleme, astfel încât să îmi pot direcționa energia emoțională către probleme mai mari și mai importante?
Încearcă-le. În loc să „te așezi” pe ceea ce vrei, concentrează-te pe ceea ce ai nevoie.
Poate că asta va însemna să elevezi slăbiciunea altcuiva în serviciul unui bine mai mare. Poate că asta va însemna să treci cu vederea ciudățeniile ocazionale ale unui angajat remarcabil.
Sau poate, dacă trebuie să te simți mai puțin stresat și mai încrezător — și cine nu trebuie? — asta va însemna să privești lumea puțin diferit.
Să reîncadrez situația realizând că publicul ar fi de partea mea? M-am simțit instantaneu mai încrezător.
Să zicem că ești îngrijorat de o prezentare. Ți-e teamă că potențialii investitori ți-o vor demonta. Acea perspectivă – acea frică – te face să vezi oamenii din cameră ca pe potențiali dușmani.
De fapt, contrariul este adevărat. Investitorii caută în mod constant idei grozave, afaceri grozave sau companii grozave. Trebuie să investească în oameni grozavi.
Asta înseamnă că sunt de partea ta – nu doar din bunătatea inimii lor, ci pentru că succesul tău ar putea fi succesul lor.
De aceea, a realiza că suntem cu toții împreună, în aproape toate privințele, ar putea fi cea mai bună abordare de reîncadrare dintre toate.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol