22 octombrie 2021, 9:00

Ochelari inteligenți de la Facebook & Ray-Ban (VIDEO)

Prima pereche de ochelari inteligenți de la Facebook & Ray-Ban a apărut, în sfârșit, pe piață.

Se numesc Ray-Ban Stories şi nu diferă prea mult, ca design, de formatul tradiţional al celebrului producător de ochelari. Noii ochelari inteligenţi arată ca o pereche de ochelari obişnuiţi, fiind confortabili la purtat şi mai grei doar cu câteva grame.

Ray-Ban Stories vor fi disponibili, cel puţin la început, doar în 6 ţări, la prețuri  începând de la 300 de dolari. România nu se află pe lista celor 6 țări.

Ce au în plus?

Ray-Ban Stories au în dotare două camere frontale, ce pot fi folosite pentru fotografii şi filmări – acestea fiind, de fapt, funcţiile de bază ale noilor ochelari, alături de posibilitatea preluării sau realizării unui apel (prin intermediul telefonului mobil) şi de ascultarea conţinutului audio prin intermediul a două difuzoare.

Comenzile pot fi date fie cu ajutorul unui asistent vocal, care răspunde la comanda “Hey, Facebook”, fie folosind un mic touchpad montat pe ramă.

12 filmări scurte

Ochelarii au suficient spaţiu de stocare pentru a păstra în jur de 12 filmări de 30 de secunde sau 500 de fotografii realizate cu camera de 5MP. Bateria din dotare ar trebui să ţină aproximativ 6 ore, cu o folosire intermitentă. Încărcarea completă a acesteia durează o oră.

Italienii vor clarificări

Autoritatea italiană pentru protecția datelor cu caracter personal solicită Facebook clarificări privind ochelarii inteligenți lansați, pentru a evalua dacă produsul este conform cu legile privind confidențialitatea.

Instituția italiană a anunțat că a cerut autorității irlandeze pentru protecția datelor cu caracter personal, care este responsabilă cu supravegherea Facebook, deoarece sediul european al companiei este în Irlanda, să ceară clarificări referitoare la măsurile pe care Facebook le-a pus în aplicare pentru a proteja persoanele filmate ocazional, în special copiii. De asemenea vrea să știe ce sisteme a adoptat Facebook pentru a face anonime datele colectate și a caracteristicilor asistentului vocal conectat la ochelari.

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.