7 septembrie 2023, 3:55

Ofensiva rușilor este “jalnică”

Un diplomat american de rang înalt a calificat drept “jalnică” noua ofensivă declarată a Rusiei în Ucraina. Acest lucru se întâmplă înaintea călătoriei președintelui Joe Biden în regiune, scrie Daily Mail.

Ambasadoarea Victoria Nuland, subsecretar de stat pentru afaceri politice în cadrul Departamentului de Stat, a oferit reporterilor o evaluare dură a impulsului militar al președintelui rus Vladimir Putin și s-a întrebat cât timp va mai accepta poporul rus pierderi masive de vieți omenești.

“Astăzi, vedem că Putin a subestimat grav atât hotărârea, cât și capacitatea și curajul poporului ucrainean de a-și apăra țara, democrația și libertatea”, a declarat Nuland. “De asemenea, el a subestimat grav hotărârea lumii libere de a fi alături de Ucraina, de aliații și partenerii noștri, atât timp cât va fi nevoie”.

Nuland a mai spus că nu ar îndrăzni să intre în mintea lui Putin.

“Acela nu este un loc în care vreau să fiu”, a spus ea, înainte de a adăuga: “Cred că ceea ce am văzut este că el este suficient de arogant pentru a crede că poate învinge Ucraina, că Ucraina este rusă și că va continua”.

“Cred că întrebarea cea mai interesantă este dacă poporul rus va accepta acest lucru, având în vedere câți dintre fiii săi se pierd – peste 200.000 de ruși uciși în luptă sau răniți în luptă pe parcursul anului”, a adăugat ea.

Biden în Europa

Biden va pleca luni seară la Varșovia, în Polonia, unde se va întâlni cu președintele polonez Andrzej Duda și cu liderii celor Nouă de la București, chiar înainte de 24 februarie – aniversarea unui an de la invazia rusă.

Cei nouă de la București includ Polonia, Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, România și Slovacia. Se așteaptă ca Biden să se deplaseze în Lituania pentru summitul NATO din iulie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol