28 mai 2024, 16:30

Olimpiada Nebunilor revine la Harghita-Băi, după o pauză de patru ani

După o pauză de 4 ani cauzată de perioada pandemică, Olimpiada Nebunilor revine pe pârtia de schi „Csipike” din Harghita-Băi, relatează Radio România Târgu Mureș.

Deschiderea celei de-a zecea ediții este programată în dimineața zilei de 16 martie, când va fi aprinsă și flacăra olimpică, iar atmosfera se va încălzi cu dansul ursului.

Urmează schiatul în costum de baie, schiatul retro și coborârea amuzantă a vehiculelor „nebune”.

Din cauza timpului scurt de organizare și pregătire a vehiculelor ”nebune”, doar cinci echipe s-au înscris până acum la concurs.

Dar înscrierile se pot face până în ziua evenimentului, pentru oricare dintre probele sportive.

„Este, pur și simplu, o încheiere de sezon de schi. Cu asta, practic, cei din Harghita-Băi și din zona Ciucului închid sezonul de schi de iarnă. Deci, mai mult e o nebunie și organizam diferite programe, gen: cărat neveste, concurs de schi în costum de costum retro iar programul principal este cel cu mobilele care sunt construite de către echipe, gen Familia Flintston, un vaporaș Titanic, cum era în anii anteriori. Acum, știu că o echipă construiește un avion cu care vrea să se dea pe pârtie …”, spune Szép Zoltán, organizatorul evenimentului.

După concurs vor urca pe scenă formațiile Pittyes2es și Gyufa, iar atmosfera va fi întreținută de comedianul György Boti și DJ Forró, iar participanții vor avea ocazia să câștige premii valoroase.

”Olimpiada Nebunilor” este organizată de Asociația Panorama 1756 și comunitatea din Harghita-Băi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Miercurea-Ciuc și Composesoratul Ciceu.

Stațiunea Harghita-Băi mai este cunoscută și pentru cursele auto care au loc pe parcursul anului, aici fiind locul de desfășurare a întâlnirilor auto-moto.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol