2 octombrie 2022, 11:29

Omenirea, la un pas de sărăcie extremă. Avertismentul Băncii Mondiale

Președimtele Băncii Mondiale avertizează că aproximativ 60 de milioane de oameni vor ajunge să se confrunte cu o „sărăcie extremă”, din cauza pandemiei de coronavirus. Totodată, acesta a mai estimat că banca se așteaptă ca economia pe plan global să scadă cu cu 5% în acest an, deoarece pandemia a dus la pierderea locurilor de muncă, iar impactul va fi resimțit mai ales în cazul țărilor sărace, care vor fi și cele mai afectate anunță Digi24. 

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă – ceea ce șterge toate progresele înregistrate în atenuarea sărăciei în ultimii trei ani”, a spus Malpass, scrie Mediafax, citat de Digi24.

Sărăcia extremă este definită de Banca Mondială ca fiind echivalentul unui trai cu mai puțin de 1,90 de dolari de persoană pe zi. Acest scenariu va fi valabil în cazul a 100 de țări, adică aproximativ 70% din populația lumii, care au solicitat deja finanțare de urgență, în urma amenințării pandemiei de coronavirus.

Mai mult decât atât, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, a precizat că această pandemiei ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă, dar și un apel la constituirea unei societăți mai echitabile.

„Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă”, a scris el înaintea reuniunii anuale a acționarilor băncii, potrivit Digi24. 

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol