4 mai 2024, 0:45

OMS anunță un studiu clinic în cadrul căruia vor fi testate trei medicamente antiinflamatoare pentru tratarea cazurilor severe de Covid. Inclusiv în România

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță un studiu clinic în cadrul căruia vor fi testate trei medicamente antiinflamatoare pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19. Acesta se desfășoară în 52 de țări, inclusiv în România, într-o colaborare fără precedent, după cum o apreciază un comunicat al OMS. Lista completă poate fi consultată AICI.

Aceste medicamente – Artesunat, Imatinib și Infliximab – au fost selectate de un grup independent de experți pentru potențialul lor de reducere a riscului de deces la pacienții spitalizați cu Covid”, a anunțat OMS într-un comunicat despre studiul Solidarity PLUS.

Artesunatul, produs de Ipca, este deja utilizat pentru tratarea malariei severe, Imatinib, produs de Novartis, pentru anumite tipuri de cancer și Infliximab, produs de Johnson and Johnson, pentru boli ale sistemului imunitar, cum ar fi boala Crohn și artrita reumatoidă.

Studiul Solidarity, inițiat anul trecut, a constatat că toate cele patru tratamente evaluate – remdesivir, hidroxiclorochină, lopinavir/ritonavir și interferon – au avut un efect redus sau chiar deloc în cazul pacienților cu COVID-19. Până acum, doar corticosteroizii s-au dovedit eficienți împotriva formelor severe și critice ale COVID-19.

În cadrul studiului, Artesunatul va fi administrat intravenos timp de șapte zile, în aceeași doză ca cea folosită pentru tratarea malariei severe.

Imatinib, produs de Novartis, este utilizat pentru a trata anumite tipuri de cancere. Acesta va fi administrat oral, o dată pe zi, timp de 14 zile.
Infliximab, produs de Johnson and Johnson, este utilizat pentru tratarea bolilor sistemului imunitar. El va fi administrat intravenos sub formă de doză unică în cadrul studiului Solidarity PLUS.
Sursa foto:WHO/Ploy Phutpheng

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol