4 decembrie 2021, 3:16

Îngrijorarea OMS: Noul coronavirus este încă departe de a fi ţinut sub control

Directoarea programului de combatere a maladiei infecţioase COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Maria Van Kerkhove, susține că noul coronavirus este încă departe de a fi ţinut sub control şi că mulţi oameni cred, în mod eronat, că pandemia este aproape de a fi învinsă.

Situaţia se află încă într-o dinamică incredibilă. Iar ea este dinamică, deoarece nu deţinem controlul asupra acestui virus„, a subliniat Maria Van Kerkhove, potrivit agerpres.ro.

Încă nu am scăpat de pericol. Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii. Însă unde anume mai exact… nu ştim deocamdată, pentru că, sincer, nu folosim instrumentele de care dispunem în prezent pentru a ne apropia de sfârşitul ei„.

În anumite oraşe, vedem secţii de terapie intensivă şi spitale saturate, precum şi oameni care mor, în timp ce pe străzi oamenii se comportă ca şi cum pandemia a fost complet învinsă„, a continuat aceasta.

Experta în epidemiologie şi boli emergente critică totodată campaniile de dezinformare şi ideile false care circulă pe internet despre COVID-19. Aceasta este de părere că cifrele reale sunt probabil mult mai mari decât cele raportate.

Rezultatul este că mulţi oameni continuă să moară. Nu putem să îndulcim această realitate„, a subliniat ea.

De asemenea, Maria Van Kerkhove spune că decesele raportate la nivel mondial au fost înregistrate în cea mai mare parte la persoane care nu erau vaccinate împotriva COVID-19.

Posibilitatea de a eradica virusul sau chiar de a elimina definitiv acest virus la nivel mondial a fost pierdută încă de la început. Ea a fost pierdută pentru că nu am atacat, la nivel mondial, acest virus pe cât de viguros ar fi fost posibil„, a concluzionat specialista americană.

sursa foto: digi24.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.