22 septembrie 2020, 20:45

OMS trage un semnal de alarmă asupra creșterii numărului de tineri bolnavi de COVID-19. Cauza: cluburi de noapte şi plajele

În urma unei analize a Organizației Mondiale a Sănătății, numărul tinerilor infectați cu noul coronavirus a crescut.

Persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, care merg în cluburi de noapte şi pe plaje, determină o creştere de trei ori în aproximativ cinci luni, la nivel mondial.

La nivelul celor 6 milioane de cazuri produse în perioada 24 februarie – 12 iulie a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% şa 15%.

Pe primul loc se află Statele Unite cu un total de 4,8 milioane de cazuri, urmat de Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia.

Persoanele mai tinere tind să fie mai puţin vigilente să poarte mască şi să respecte distanţarea socială”, a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

Călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19”, a mai adăugat aceasta, adăugând că tinerii circulă mai mult pentru a merge la serviciu, la plajă sau la pub, sau pentru a cumpăra alimente, informeasză news.ro.

Copiii cu vârste de 5-14 ani au o pondere de infectare 4,6% și o creștere de 0,8%, în perioada 24 februarie – 12 iulie. Experții se tem de o creștere în momentul redeschiderii școlilor.

sursa foto:republica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.