30 mai 2023, 22:38

OMS. Variola maimuţei nu mai e urgenţă de sănătate publică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii  a anunţat că Mpox (maladie virală cunoscută în trecut sub numele de „variola maimuţei”) nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate globală, punând astfel capăt unei alerte de aproape un an care a fost emisă pentru o boală ce a făcut ca sute de cazuri să fie confirmate în peste 100 de ţări, anunță CNN.

Această epidemie „nu mai reprezintă o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional”, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Anunţul a fost făcut la exact o săptămână după ce OMS a anulat şi cel mai ridicat nivel de alertă epidemiologică pentru maladia Covid-19.

„Deşi urgenţele pentru Mpox şi Covid-19 s-au încheiat, ameninţarea de noi valuri continuă să existe pentru ambele boli. Cele două virusuri continuă să circule şi cele două boli continuă să ucidă”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Peste 87.000 de cazuri de Mpox au fost confirmate la nivel global de la începutul anului 2022 şi până în data de 8 mai 2023, potrivit celui mai recent raport al OMS. Cazurile de infectare au fost confirmate în 111 ţări, iar această boală a cauzat 140 de decese.

Citește și:

OFICIAL. OMS a anunțat că pandemia de COVID-19 NU mai este o urgență de sănătate globală


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol