18 septembrie 2022, 0:23

“Omul care a văzut moartea”. Spectacolul cu numărul 200 pe scena TNB

Comedia lui Victor Eftimiu, Omul care a văzut moartea, pusă în scenă la Teatrul Naţional din Bucureşti de Dan Tudor, în calitate de regizor,  se pregăteşte de cea de-a 200-a întâlnire cu publicul, care va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie 2021.

“Mulțumesc Public, Măria Ta! 200 de reprezentaţii!!! Cine ar fi crezut?! Înmulțind 200 de reprezentații cu 200 de spectatori în medie, rezultă că 40.000 de oameni au văzut acest spectacol!!! Motiv de mare bucurie. Experiența noastră a fost completată de râsul, tăcerea și concentrarea a 40.000 de oameni, care i-au aplaudat pe Costel, Adela, Marius, Lari, Florentina, Răzvan și Tatiana. Teatrul continuă să atragă și să uimească!”, a fost reacția regizorului Dan Tudor.

 Personaje memorabile

Generoasa partitură dramatică vă prilejuieşte întâlnirea cu o suită de personaje memorabile, interpretate de vedete ale Naţionalului bucureştean: Costel Constantin, Adela Mărculescu, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea. Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, iar muzica de Gabriel Basarabescu.

O piesă de aproape 100 de ani, dar mereu actuală

Comedia Omul care a văzut moartea, scrisă în 1928, îşi dovedeşte, spre deliciul publicului, actualitatea replicilor şi prospeţimea situaţiilor comice.

Despre subiectul piesei şi reţeta ei interbelică, regretatul critic Mircea Ghiţulescu consemna: “Comedia lui Victor Eftimiu trezeşte şi astăzi interesul teatrelor datorită personajului principal, Vagabondul, specie de haimana simpatică, plină  de haz şi inteligentă. El va reuşi, prin strategii paralele, să-l impună pe salvatorul său drept favorit între candidaţii la postul de primar al oraşului. Rolul este exhibiţionist, insolent şi funambulesc – mai scria criticul, anticipând cumva creaţia, pe dubla partitură încredinţată foarte tânărului actor la data premierei, Lari Giorgescu.  Adevărată paradă pentru un june de comedie”,


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol