2 martie 2021, 7:26

UPDATE. One night Galery: arta textilă și tehnologia se îmbină într-un show 3D redat print-un filtru Instagram

Vremurile în care arta textilă era reprezentată de covoare tradiționale agățate pe pereți sunt de mult apuse. Când tehnologia se îmbină cu arta textilă, recuperând atât tehnici tradiţionale, cât şi reinterpretând şi adăugând elemente contemporane, rezultatul devine unul fascinant: prima galerie de new media art din România.

Expoziție de artă textilă augmentată cu o animație 3D

One Night Gallery vă prezintă o expoziție de artă textilă augmentată cu o animaţie 3D,  în cadrul expoziţiei temporare de artă RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities), ce va avea loc la hangarul 3 ROMAERO, pe  o suprafață, între 22 – 25 octombrie.

Asupra desenului creat de Mircea Popescu şi ţesut (rughooking) de Megan Dominescu, One Night Gallery adaugă un nou layer de tehnologie, prin creația tehnologizată a lui Mişu Cojocaru (AR) și Robin Proca (sound design).

Experienţa de AR va putea fi descoperită prin filtrul disponibil pe pagina de Instagram a One Night Gallery, la secţiunea de filtre de realitate augmentată. Vizitatorii pot scana tapiseria cu filtrul dedicat, iar animaţia se va declanşa automat. Întreaga experienţă poate fi înregistrată şi distribuită pe canalele de social media ale utilizatorilor.

Prim îmbinarea a două arii diferite din domeniul artistic, arta textilă și designul digital , sunt confirmate pentru prima oară în România apetitul artiştilor şi publicului pentru inovaţie şi tehnologie de ultimă generaţie. Acest proiect reprezintă şi un prim pas pentru una dintre direcţiile One Night Gallery, de a îmbina arta meşteşugului şi patrimonul material şi imaterial cu noile tehnologii.

Time-lapse

Procesul de creaţie a fost documentat prin time-lapse-uri, interviuri cu artiştii şi video-uri din perioada de producţie iar documentarea şi produsele digitale vor fi disponibile pe site-ul One Night Gallery şi RADAR şi pe canalele de social media dedicate.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Biletele pot fi achiziționate de pe  www.iabilet.ro.

UPDATE

Date fiind noile măsuri sanitare în vederea stăvilirii răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2 în România, și mai ales din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare din București, organizatorii amână până la o dată ulterioară evenimentul.

Biletele vor rămâne valabile pentru data ulterioară sau aveți opțiunea de a solicita primirea contravalorii biletelor în termen de 30 zile.

Toate detaliile, AICI:

sursa foto: Facebook/onenightgallery


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.