20 iunie 2024, 1:30

ONU lansează un Cod de Conduită global pentru a combate discursul urii și dezinformarea de pe platformele digitale

ONU are în plan elaborarea unui Cod pentru Integritatea Informațiilor pe Platformele Digitale ce se va adresa guvernelor și marilor companii deținătoare ale platformelor digitale.

Scopul unui astfel de document este de a combate amenințarea știrilor false, a discursului urii, dar și de a împiedica utilizarea IA în scopul dezinformării.

Secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres, și-a manifestat sprijinul și pentru crearea unei agenții ONU pentru Inteligenta Artificială, după modelul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

Noul Cod va încuraja marile companii care dețin platformele digitale să fie mai transparente cu privire la algoritmii utilizați, inclusiv cei din publicitate, și să ia măsuri clare pentru combaterea dezinformării și a discursului instigator la ură.

Totodată, companiile ar trebui să elimine standardele duble care permit discursului instigator la ură și dezinformării să înflorească în unele limbi și țări, în timp ce sunt prevenite mai eficient în alte spații culturale.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol