1 iunie 2023, 23:01

OpenAI a lansat o nouă versiune a ChatGPT, care poate acum să lucreze și cu imagini

OpenAI a lansat o nouă versiune a ChatGPT, care poate acum să lucreze și cu imagini, nu doar cu text.

GPT-4 este mai precis: de exemplu, poate promova examenul de barou, poate calcula impozitele pe care le are de plătit o persoană și poate descrie detaliat imagini sau răspunde la întrebări legate de conținutul reprezentat, potrivit unui anunț postat pe blogul OpenAI.

De asemenea, poate oferi sfaturi medicale precise, trece de testele standardizate mai bine decât oamenii obișnuiți, dar încă se încurcă uneori în calcule aritmetice de bază.

Dezvoltatorul a făcut o demonstrație, pentru a arăta cum funcționează noua versiune.

Cu toate acestea, nu poate înlocui oamenii, întrucât mai face greșeli care trebuie corectate. NY Times scrie că de exemplu ar putea lua locul unor asistenți judiciari, a căror muncă este oricum verificată de avocații calificați. Totodată, într-o bună zi ar putea înlocui moderatorii de conținut de pe internet, consideră unii experți în domeniul AI.

Potrivit OpenAI, GPT-4 este ”cel mai avansat sistem de până acum”. Compania pretinde că acesta este mai fiabil și capabil să gestioneze interogări mult mai bine decât predecesorul său. Conform OpenAI, GPT-4 a obținut un punctaj de 90% la examenul de barou, susținut de potențiali avocați din SUA, comparativ cu ChatGPT, care a obținut doar 10%.

OpenAI a precizat că acesta are și unele probleme: ”În ciuda capacităților sale, GPT-4 are limitări similare cu modelele GPT anterioare – nu este pe deplin fiabil (de exemplu, poate suferi de ”halucinații”), are o fereastră de context limitată și nu învață din experienţă“.

GPT-4 este disponibil pentru utilizatorii plătitori ai OpenAI, prin intermediul ChatGPT Plus. Dezvoltatorul a informat că noua versiune a fost concepută pentru a fi integrată într-o varietate de sisteme, cum ar fi motoare de căutare, softuri de business sau site-uri de comerț.

ChatGPT este un bot care analizează o cantitate mare de informații pentru a răspunde aproape instant cerințelor formulate de utilizatori. Botul învață să genereze singur texte, postări pe Twitter, poezii sau chiar scrie cod. Același timp de tehnologie a stat și la baza asistenților digitali, cum ar fi Siri al lui Apple, explică publicația americană.

Este posibil ca noile capacități ale GPT-4 să nu fie evidente pentru o persoană care utilizează pentru prima dată tehnologia, dar acestea vor deveni mai vizibile pe măsură ce experții și utilizatorii obișnuiți vor continua să-l folosească.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol