7 iunie 2022, 22:07

Orașul pisicilor

Nu știu de ce o astfel de problemă a fost considerată atât de importantă, dar, iată, locuitorii capitalei Statelor Unite pot spune cîte pisici trăiesc în orașul lor.

În ultimii 3 ani, la Washington DC s-a desfășurat cel mai amplu recensământ felin realizat vreodată într-un oraș de pe mapamond.

„DC Cat Count” a avut misiunea de a afla pentru prima dată numărul real al felinelor care trăiesc în capitala SUA.

Rezultatul este surprinzător: capitala americană are peste 200.000 de pisici. De ce spunem surprinzător? Pentru că oficial, la recensământul 2019, Washington DC avea numai 600.000 de locuitori. 1 milion cu tot cu navetiști. 5,4 milioane dacă ne referim la aria metropolitană

Ce știm despre pisicile din Washington?

Jumătate dintre ele trăiesc exclusiv în interior.

Cealaltă jumătate este compusă din pisici care aparţin unei persoane şi au acces la exterior, pisici vagaboande şi aproximativ 3.000-4.000 de pisici sălbăticite, care evită orice fel de interacţiune cu oamenii.

„Nu cred că veţi putea găsi un alt animal sălbatic, carnivor, cu o asemenea densitate” într-un oraş, a declarat Tyler Flockhart, unul dintre bilogii coordonatori ai proiectului. „Este foarte interesant faptul că avem atât de multe pisici într-un spaţiu atât de restrâns”, a adăugat el.

Eforturi

Pentru realizarea recensământului, demarat în anul 2018, echipele de voluntari au chestionat peste 2.600 de rezidenţi, au analizat arhivele adăposturilor pentru animale, au străbătut distanţe mari mergând de-a lungul străzilor şi bulevardelor şi au plasat camere de fotografiat în peste 1.500 de spaţii din oraş.

„Este cu siguranţă cea mai extinsă analiză a pisicilor realizată vreodată într-un oraş”, a declarat Tyler Flockhart.

Pe lângă pisici, camerele foto au imortalizat totodată multe alte animale în capitala americană: ratoni, raţe, căprioare şi chiar un linx.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol