29 mai 2023, 19:33

Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Timişoara

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, va conferenţia la Timișoara, la începutul lunii aprilie. Invitaţia i-a fost lansată de Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Lui Orhan Pamuk îi va fi decernat şi titlul de Doctor Honoris Causa, scrie putereaacincea.ro.

Prima dintre acestea va avea loc luni, 3 aprilie 2023, de la ora 19.30, în Aula Magna a UVT, când Orhan Pamuk va oferi o viziune asupra culturii și literaturii spațiului de frontieră situat între Orient și Occident, participând la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu. Cei interesaţi să participe la acest eveniment, la care intrarea este liberă, sunt invitaţi să se înscrie prin completarea unui formular.

În 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna, comunitatea academică din UVT îi va acorda titlul de Doctor Honoris Causa, într-o festivitate specială pentru spațiul cultural și intelectual românesc și european, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Participarea la această ceremonie academică este, de asemenea, liberă, fiind însă necesară înscrierea prin intermediul unui formular care poate fi completat accesând acest link.

Foto: Ozan Kose


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol