13 septembrie 2022, 3:14

Poți da în orice județ testul pentru reducerea suspendării permisului auto

Șoferii care vor dori să redobândească mai repede permisul de conducere, după ce le-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, vor putea susține testul pentru reducerea suspendării în orice județ, nu doar în cel în care a fost emis documentul sau cel în care a fost suspendat. Acest lucru se prevede într-un proiect de lege ce a trecut tacit de Senat. Pentru a deveni lege, iar prevederile să se aplice, proiectul trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților, să fie promulgat de preşedintele ţării şi publicat în Monitorul Oficial.

În prezent, Codul rutier stabilește că testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație se susține doar la serviciul poliției rutiere care are în evidență titularul permisului auto sau la serviciul poliției rutiere pe raza căruia a fost constatată contravenția.

Testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație dă posiblitatea celor cu permisul auto suspendat, în anumite condiții, de a reduce perioada în care nu au voie să conducă un vehicul pe drumurile publice.

Cererea pentru susținerea testului se depune, după caz, până în a 30-a zi, respectiv a 45-a zi (în cazul unei majorări), inclusiv, a perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pentru care titularul permisului de conducere solicită reducerea.

Inițiatorii proiectului arată că măsura i-ar scuti pe mulți șoferi de stresul generat de efectuarea unor drumuri prin țară, cu atât mai mult cu cât au permisul auto suspendat, iar testul de verificare a cunoştinţelor este un test standard la nivel naţional, ceea ce face posibilă susținerea lui din orice județ.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol