20 aprilie 2024, 5:14

Pădurile României, mai bogate cu 27 milioane de puieţi forestieri. Romsilva a încheiat campania de împăduriri de primăvară

Campania de împăduriri de primăvară inițiată de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva a fost închieată săptămâna aceasta. De-a lungul acestei perioade au fost plantați peste 27 milioane de puieţi forestieri.

„În total, în fondul forestier de stat administrat, Romsilva a regenerat 10.065 hectare, cu 11,8% mai mult peste programul campaniei, din care 6.449 hectare fond forestier au fost regenerate pe cale naturală, iar 3.616 hectare pe cale artificială, prin împăduriri, inclusiv 17 hectare perdele forestiere înfiinţate în proximitatea autostrăzii A2”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Romsilva, anunță news.ro.

Potrivit sursei citate, condițiile meteorologice favorabile au condus la depășirea programului de regenerări artificiale, prin împăduriri. Astfel, mai bine de 32 de direcții silvice au beneficiat de noi puieți, printre acestea numărându-se Suceava, cu 90 de hectare, Bacău, cu 60 de hectare, Neamţ, cu 35 de hectare, şi Mureş, cu 33 de hectare de fond forestier.

În această primăvară și fondul forestier privat, administrat pe bază de contract cu Romsilva, a beneficiat de regenare, fiind plantate 1.503 hectare.

Campania din acest an desfășurată de Romsilva s-a desfăşurat în cadrul proiectului ”O pădure cât o ţară” cu susținerea Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi derulat sub înaltul patronaj al Preşedinţiei României.

Datele ultimilor ani privind regenerarea pădurilor ne arată că suntem pe direcția bună. În ultimii șapte ani, Romsilva a reușit să regenereze 111.554 de hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 de milioane de puieţi forestieri.

Sub protectoratul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva se află 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.

Sursă Foto: sighisoaraonline.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol