12 decembrie 2023, 21:34

Haideți în palatul lui Putin de pe malul Mării Negre! (FOTO)

Chiar dacă Aleksei Navalnîi este la închisoare, echipa sa continuă să fie un ghimpe în coaste pentru Vladimir Putin. Recent, echipa sa a dat publicității fotografii ale Palatului construit recent la malul Mării Negre pentru conducătorul rus.

Echipa de investigatori a lui Aleksei Navalnîi, disidentul rus încarcerat de Moscova, a publicat primele informații la începutul lui ianuarie 2021. Dezvăluirea subiectului în luna ianuarie a anului trecut a dus la izbucnirea unor proteste masive în Rusia.

Contraatacul nu s-a lăsat așteptat. La 18 ianuarie Navalnîi a fost arestat pe aeroportul din Moscova, iar pe 2 februarie era deja condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.

De cealaltă parte, oamenii lui Navalnîi au înțeles să meargă mai departe.

Imediat după arestarea sa amănuntele au început să curgă, printr-o amplă anchetă.

Detaliile despre Paltul construit la țărmul Mării Negre creionau o clădire opulentă, de 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii.

Șantierul a fost finanțat, potrivit opozantului, de apropiați ai președintelui rus, precum directorul gigantului petrolier Rosneft Igor Secin și omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

Ancheta video a strâns rapid zeci de milioane de vizualizări pe Youtube și proteste de stradă în numeroase orașe importante din Rusia.

Iată și un film sub semnatura DW

Sursa foto The Moscow Times


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol