3 martie 2021, 6:50

Palatul Știrbei va fi restaurat. Cât valorează investiția

Palatul Știrbei va fi restaurat, consolidat și recondiționat printr-un proiect de investiții de 20 de milioane de euro.

De lucrări se va ocupa dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe, care a primit certificatul de urbanism pentru a beneficia de autorizația de construire. Pe lângă aceasta, reprezentanții companiei au cerut și o aprobare pentru a reconstrui și clădirea care a servit pe post de garaj pentru trăsuri.

Fațadele vor fi readuse la aspectul inițial și interiorul va fi reconstituit după planurile istorice. Odată cu finalizarea proiectului, palatul Știrbei va găzdui o galerie pentru branduri internaționale de lux și un spațiu dedicat evenimentelor culturale ale artiștilor contemporani, conform romania-insider.com.

Palatul Știrbei are o valoare arhitecturală inestimabilă. Chiar din faza de prospectare, am fost fascinați de stilul neoclasic ascuns în spatele elementelor stilistice exterioare și interioare ale clădirii – acum într-o stare avansată de degradare – și pe care, fără niciun cuvânt, le spunem ne spun povești despre istorie, seri elegante și evoluția unei națiuni „, a declarat Yitzhak Hagag, președinte și controlor de consiliu al grupului Hagag.

 

Sursă foto: romania-insider.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.