6 iunie 2020, 20:31

Palatul Voievodal Curtea Veche – investiție de 38 milioane de lei

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat joi un proiect de hotărâre care prevede actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru restaurarea şi punerea în valoare a Palatului Voievodal Curtea Veche.

Investiția lucrărilor de reamenajare se ridică 38 de milioane de lei (8 milioane de euro), potrivit unui proiect de actualizare adoptat de Consiliul General al Municipiului București, a raportat agerpres.ro.

Sursa muzeulbucurestiului.ro

Proiectul vizează reparația și consolidarea sitului. Lucrările vor fi efectuate la Muzeul Palatului Domnitor Curtea Veche, la spațiul exterior și la rețeaua de conducte. La sfârșitul lucrărilor, situl este prevăzut să găzduiască spații de expoziție, diverse spații de întâlniri, spații de birouri, o cafenea și magazine.

Totodata, vor fi refăcute rețelele electrice, instalațiile sanitare, rețeaua de canalizare și instalația de încălzire/ climatizare. Curtea Veche este amplasată în zona protejată Lipscani, fiind prevăzută cu grad maxim de protectie.

Vechea Curte Domnească a servit drept reședință pentru conducătorii Țării Românești începând cu secolul al XIV-lea, între 1459 și 1660, în același timp cu Târgoviște. Este cel mai vechi monument medieval din București.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.