7 august 2020, 3:42

Pâmântul se încălzește. Record de temperatură în Siberia

Un record de temperatura a fost înregistrat luna aceasta într-un oraș siberian.

La data de 20 iunie, micul oraș siberian Verkhoyansk a înregistrat 38 de grade Celsius.

În Verkhoyansk, între 18 și 28 iunie, temperatura maximă a depășit 30 de grade Celsius, atingând un maxim de 38 de grade Celsius pe 20 iunie. Luna iunie din 2020 în orașul Verkhoyansk a devenit cea mai călduroasă din istorie”, a scris autoritatea meteorologică din Rusia, conform descopera.ro.

Căldura persistă în Siberia și este provocat de un sistem de presiune neobișnuit de ridicat, care mai mult sau mai puțin a rămas blocat deasupra Rusiei încă din decembrie 2019.

La 720 de km de Verkhoyansk un alt oraș a înregistrat o temperatură de 34 grade Celsius, ceea ce depășește limita normală cu 10 grade.

Recordul care a îngrijorat meteorologii din lumea întreagă și încălzirea globală cauzată de oameni joacă un rol semnificativ în sporirea intensității valurilor de căldură.

Potrivit unui studiu, în 2050, încălzirea globală ar putea provoca peste 500.000 de decese suplimentare. Motivul ar fi modificarea alimentației și a greutății corporale a populației determinată de scăderea productivității agricole.

 

sursa foto: timpul.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.