15 iulie 2024, 23:34

„Pandemia a schimbat munca pentru totdeauna”. O spune un miliardar american, cofondator al Dropbox

Miliardarul american Drew Houston, cofondator al serviciului de hosting al fişierelor Dropbox, este unul dintre cei 15 șefi de companii pe care postul de televiziune CNN i-a intervievat în legătură cu schimbările pe piața muncii produse de pandemia de COVID-19.

Iar răspunsul lui este tranșant: săptămâna de lucru de 40 de ore la birou a murit. Pandemia a schimbat munca pentru totdeauna! Și asta, în numai un an și jumătate, scrie Business Insider.

El susține că angajaţii cu studii superioare vor scăpa de „navetele extenuante” din trecut şi vor avea mai mult control asupra modului în care îşi programează ziua.

Houston spune că impactul „enorm” al pandemiei de COVID-19 asupra modului în care oamenii muncesc va fi comparabil cu cel al tehnologiilor mobile şi de cloud.

„Locul de muncă va fi oriunde va avea loc munca iar săptămâna de muncă va fi oricând poate munci mai bine fiecare persoană”, spune cofondatorul Dropbox, adăugând că creşterea numărului de locuri de muncă la distanţă va duce la atragerea mai multor angajaţi talentaţi din afara centrelor urbane.

Însă companiile vor fi nevoite să se asigure că au atât cultura organizaţională adecvată, cât şi manageri suficient de buni pentru a motiva angajaţii să îşi finalizeze sarcinile fără a fi monitorizaţi constant, potrivit acestuia.

Declaraţiile sale vin în contextul în care numeroase companii au trecut la stilul de muncă hibrid ca modalitate de a-şi păstra angajaţii care nu doresc să revină timp de 5 zile la birou după pandemie.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol