13 septembrie 2022, 21:29

Parcare GRATIS în Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp

Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în oraş şi staţiunile turistice arondate – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival.

Tariful era 15 lei/zi. La Mamaia este 96 lei/zi

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Mangalia, consilierii locali, reuniţi într-o şedinţă, au adoptat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Radu Cristian, care vizează suspendarea plăţii tarifului pentru utilizarea locurilor de parcare amenajate în oraş şi staţiunile turistice Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter şi Neptun-Olimp, până la sfârşitul actualului sezon estival.

Astfel, turiştii care petrec vacanţa la mare, în staţiunile administrate de Primăria Mangalia, vor fi scutiţi de plata parcării, care era de 3 lei/oră pentru autoturisme şi 5 lei/oră pentru autoutilitare, tariful pe zi fiind de 15 lei pentru orice tip de autovehicul.

Decizia vine și pe fondul unui scandal, la Mamaia, între hotelieri și Primărie. Taxa de parcare în Mamaia,  în parcările Primăriei este de 96 de lei/zi.

Totodată, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a spus că va face demersuri pentru a cere Parlamentului modificarea legii cu privire la plaje.

El a mai anunţat că va propune celorlalţi primari ai localităţilor cu ieşire la mare să facă o adresă comună către Parlamentul României, prin care să solicite modificarea legislaţiei în vigoare, în sensul transferării sectoarelor de plajă în administrarea Unităţilor Administrativ – Teritoriale, scrie Radio Constanța.

“Voi propune colegilor primari să facem front comun pentru a cere Parlamentului modificarea legislaţiei specifice privind administrarea plajelor, astfel încât acestea să fie preluate de Primării şi date ulterior în folosinţă hotelierilor, în condiţiile legii. Nu este normal ca turistul să plătească pentru folosirea unui şezlong sau pentru a putea pune un cearşaf pe nisip. De aceea, singura soluţie este ca plajele să ajungă direct la hotelieri, care să ofere gratuit şezlonguri turiştilor”, a spus Radu Cristian.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol