7 august 2020, 12:38

Părți funcționale ale inimii, reproduse de o imprimantă 3D. Primul pas către organe complete obținute în laborator

Domeniul medical ar putea revoluționa. Cercetătorii americani, cu ajutorul unei imprimante 3D, au reușit să fabrice părți funcționale ale inimii, realizate din colagen.

Într-un articol publicat în revista Science a fost prezentată tehnica care a reușit să reproducă structuri biologice complexe ale corpului uman.

Am putut să arătăm că este posibilă imprimarea în 3D a unei valve cardiace din colagen și că ea funcționează”, a declarat Adam Feinberg, unul dintre autorii studiului, potrivit pedagoteca.ro.

Aceasta este prima versiune a unei valve, deci tot ceea ce vom concepe în viitor, ca produs final, va fi din ce în ce mai bun”, a mai precizat Feinberg.

Materialul ideal este colagenul, deoarece se găsește în toate țesuturile corpului uman. Chiar daca primele tentative nu au avut rezultatele dorite, cerceltătorii au reușit ca substanța să fie cea dorită.

Aceasta tehnica ar putea în viitor să îi ajute pe pacienții aflați în așteptarea unui transplant cardiac, însă ea va trebui mai întâi validată prin teste pe animale și, în cele din urmă, pe oameni.

 

sursa foto: bucurestitv.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.