4 martie 2024, 19:26

Partygate. Acasă la Boris Johnson era petrecere. La Regină era priveghi, iar afară lockdown

Punctajul de animal-party al lui Boris Johnson e în creștere și totul tinde să se transforme într-un fel de Partygate. Cu depunctarea necesară.

Membri ai personalului angajat la biroul premierului britanic Boris Johnson de la 10 Downing Street au organizat o petrecere în plin lockdown şi în ajunul funeraliilor prinţului Philip, a informat joi cotidianul The Telegraph.

Consilieri şi funcţionari s-au adunat pentru a sărbători plecarea a doi membri ai echipei prim-ministrului, directorul de comunicaţii James Slack şi unul dintre fotografii personali ai lui Boris Johnson, a precizat jurnalul conservator.

Aceste noi dezvăluiri sunt publicate într-un moment în care premierul luptă pentru a se menţine în fruntea Guvernului după ce a prezentat miercuri scuze în Parlament pentru participarea sa la o petrecere în grădina de la Downing Street în plin lockdown în 2020.

Această nouă petrecere din Downing Street a avut loc, potrivit The Telegraph, în ajunul înmormântării soţului reginei Elisabeta a II-a, în timp ce ţara se afla într-o perioadă de doliu naţional.

UPDATE

Cancelaria premierului britanic Boris Johnson a prezentat scuze oficiale reginei Elisabeta a II-a după ce presa a dezvăluit că personalul său a petrecut până noaptea târziu în reședința de pe Downing Street chiar înainte de înmormântarea prințului Philip, într-o perioadă în care întâlnirile private erau interzise, relatează Reuters.

„Este profund regretabil că acest lucru s-a întâmplat într-o perioadă de doliu național și Downing Street nr. 10 (n.r. adresa reședinței oficiale a premierilor britanici) și-a cerut scuze Palatului”, le-a declarat purtătorul de cuvânt al lui Johnson reporterilor.

Acesta a precizat că Johnson nu s-a aflat la reședința din Londra în acea zi și că nu a fost invitat la vreuna din adunări, aflându-se la reședința sa de la țară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol