CITIRE

Pasagerii Finnair vor fi cântăriți atunci când se ...

Pasagerii Finnair vor fi cântăriți atunci când se urcă în avioane

Dacă vei circula cu linia aeriană Finnair, să știi că la urcarea în avion s-ar putea să fii cântărit, ca măsură de siguranță.

Cântărirea încărcăturii dintr-un avion este un lucru esențial (cu cât avionul este mai greu, cu atât se va desprinde mai greu de la sol atunci când decolează) putând fi evitate accidente mortale. Indiferent de mărimea aeronavelor, numărul de kilograme în plus poate declanșa un incident neplăcut. Există și dovadă: în decembrie 1985, un avion de linie – modelul McDonnell Douglas DC8 – nu a putut să decoleze, cauzând moartea a 256 de militari aflați la bord. De asemenea, pe 8 ianuarie 2003, tot din cauza greutății mult prea mari, un avion de dimensiuni medii – Beechcraft 1900D – a reușit să se ridice puțin de la sol, însă s-a prăbușit foarte repede și a ucis toți cei 21 de oameni aflați la bord.

Staff-ul care se ocupă de check-in pentru zborurile Finnair îi roagă pe pasageri să se urce rapid pe un cântar pentru a verifica dacă estimările pe care le fac – greutatea pasagerilor, a bagajelor și a carburantului – sunt întocmai.

Sursă imagine: huffpost.com

Liniile aeriene știu cât cântărește avionul, carburantul, bagajele de cală, dar nu și cât de grei sunt pasagerii”, a transmis Päivyt Tallqvist, directorul de comunicații de la Finnair.

Pentru a afla cam care este media, au nevoie de 2000 de persoane care să se urce pe cântar. Până acum, Finnair – la fel ca restul companiilor aeriene europene – a folosit estimările Agenției Europeane de Siguranță a Aviației care plasează media de greutate a unui bărbat la 84,6 kg, cea a unei femei la 66,5 kg, iar copiii sub 12 ani în jurul a 30 kg, relatează BBC.com.

Cu toate acestea, există mai multe variabile care trebuie luate în considerare, cum ar fi: bărbații care circulă la clasa I au în medie o greutate mai mare, fiind exact pe dos la femei, bagajul de mână este mai greu în timpul anotimpului rece, iar oamenii de sex masculin cară lucruri mai grele decât femeile.

Sursă imagine: physicsworld.com

Acest lucru nu înseamnă că dacă ai o greutate peste medie vei fi taxat în plus – așa cum se întâmplă la compania Samoa Air, unde plata se face pe kilogram, nu pe persoană – ci este o măsură de precauție pentru a evita accidente.

[Sursă imagine cover: aircargonews.net]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.