28 mai 2023, 14:28

Pastila de (dez)informare, la Digi24: unde sunt anotimpurile ”de pe vremuri”?

Schimbările climatice – puteți crede că sunt reale sau că sunt doar un proces natural, dar cu toții le resimțim efectele: verile secetoase, ierni blânde, anotimpurile care nu mai par cu adevărat anotimpurile pe care le știam cu toții. Adică…alea ”de pe vremuri”.

Nu trece o zi fără ca schimbările climatice să fie negate. Unii vorbesc de un complot al Organizației Națiunilor Unite, alții susțin că nu e nimic îngrijorător, e stedoar un ciclu natural al Planetei. Dar toate acestea au un lucru în comun: insinuarea că schimbările climatice nu există.

Un articol publicat în 2022 prezintă conferința ONU privind schimbările climatice ca fiind o întâlnire a ”ocultei mondiale”. Autorul lasă impresia că cei adunați ar complota împotriva omenirii, prin impunerea unei agende verzi.

O altă ipoteză susține că totul face parte dintr-un proces natural. Ideea elimină aportul imens al activităților omului la aceste schimbări climatice care au dus la alterarea vremii.

După ani la rând de recorduri de temperaturi și aberații climaterice, și 2023 se anunță în linie. O simțim pe pielea noastră zilele astea, cu vremea pe dos față de cum eram obișnuiți, iar meteorologii ne pregătesc sufletește pentru ce urmează pe parcursul verii 2023 și ulterior în toamnă și la începutul iernii. Pe scurt, extreme meteo.

Aflați din episodul din această săptămână al Pastilei de (DEZ)INFORMARE, de la Digi24, dacă schimbările climatice sunt gogoriță sau realitate, și că inclusiv companiile petroliere, considerate a fi cele mai poluatoare, recunosc existența lor.

Într-o lume în care dezinformare este la ordinea zilei, Editiadedimineata.ro, împreună cu Mediastandard.ro, au lansat un proiect unic pe piața din România, menit să combată cele mai răspândite dezinformări, într-un format nou: Pastila de (DEZ)INFORMARE.

Este un format nou, tineresc, în care trei jurnaliști încearcă, într-un cadru cât mai relaxat și departe de rigorile studiourilor TV, să explice simplu ceea ce ar fi trebuit să fie o evidență, dar, iată, nu e. Practic, ei încearcă să combată cele mai răspândite informații false care ne inundă spațiul virtual, pe rețelele de socializare.

Pastila de (DEZ)INFORMARE este un proiect Editiadedimineata.ro, realizat cu susținerea Mediastandard.ro. Emisiunea poate fi urmărită și pe Digi24, de joi până luni.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol