26 mai 2024, 3:41

Patru dintre cele cele mai frumoase rute feroviare europene de explorat în această primăvară

De la rute de lux la călătorii relativ nedescoperite, Euronews.com realizează o listă cu cele mai frumoase rute feroviare europene de explorat în această primăvară. Tot mai mulți turiști se îndreaptă către transportul rutier și aleg mai puțin avioanele mai ales din cauza faptului că, potrivit studiilor, sunt mai poluante.

Trenul Bernina Express

Această linie de tren elvețiană circulă între Chur sau St. Moritz, în națiunea alpină, și Tirano, în Italia, prin Pasul Bernina.

Această rută pitorească este adesea salutată ca fiind una dintre cele mai uimitoare călătorii cu trenul pe care este posibil să le faceți în întreaga lume.

Durează patru ore și parcurge 155 km de peisaje impresionante. Linia, parte a Căii Ferate Retice, funcționează tot timpul anului, dar are un orar extins în lunile de primăvară și de vară. Traseul vechi de 120 de ani devine și mai impresionant datorită statutului său de Patrimoniu Mondial UNESCO.

Cel mai ieftin bilet este de 70 de euro dus-întors, iar unii pasageri s-au plâns că locurile din vagonul panoramic – cele cu ferestre foarte mari – costă cel puțin 47 de euro în plus. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor spun că prețul merită din plin pentru frumusețea pură a călătoriei.

Trenul Simplon-Orient-Express din Veneția

Dacă sunteți în căutarea unei călătorii cu trenul la preț avantajos, nici aceasta nu este cea mai potrivită variantă, dar este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase rute din lume. Este vorba despre trenul Venice Simplon-Orient-Express. Pasagerii se pot îmbarca din Londra și sunt nevoiți să schimbe trenul pentru a se urca în Venice Simplon-Orient-Express în Paris.

La sosirea în capitala franceză, turiștii vor fi transportat înapoi în anii 1920 și 1930, datorită vagoanelor care provin din acele decenii. Plecând de la Paris, călătoria durează 24 de ore pentru a ajunge la destinația Veneția.

Călătoria nu este una ieftină. Cel mai ieftin bilet absolut pentru această rută costă puțin peste 4.000 de euro de persoană pe sens.

Calea ferată Belgrad-Bar

O rută accesibilă este Belgrad-Bar. Călătoria pornește din capitala sârbă și îi poartă pe pasageri prin unele dintre cele mai impresionante peisaje din Muntenegru.

Având nevoie de jumătate din timpul necesar pentru a ajunge la destinația sa, Bar, un oraș de coastă din sudul Muntenegrului, trenul este, de asemenea, mult mai ieftin decât trenul Simplon-Orient-Express de la Veneția. Cele mai accesibile bilete costă în jur de 24 de euro, cu locuri la clasa întâi disponibile pentru doar câțiva euro în plus.

Deși peisajele din Serbia și Muntenegru nu sunt la fel de faimoase ca cele de pe ruta Orient Express, ele își merită cu siguranță locul pe această listă.

Deși trenul circulă pe tot parcursul anului, perioada ideală pentru a călători este primăvara sau vara. Profitând la maximum de orele mai multe de lumină, veți putea vedea mult mai multe peisaje uimitoare decât toamna și iarna.

Scoția

Scoția este renumită pentru vremea mai puțin blândă din lunile de toamnă și de iarnă, așa că West Highland Line este o călătorie perfectă pentru a vă îmbarca în primăvară.

Traseul pornește din Glasgow, al doilea oraș al țării, și, în patru ore, vă duce în Highlands scoțiene. La bord, veți putea admira frumusețea aspră a peisajului scoțian, inclusiv lacuri, mlaștini și munți, precum și viaductul Glenfinnan, devenit și mai faimos datorită rolului său în filmele Harry Potter.

Cu bilete începând de la 19,50 euro dus-întors, trenul călătorește de-a lungul coastei de vest a Scoției, înainte de a se despărți la Crianlarich, un sat pitoresc care se prezintă ca fiind „poarta de intrare în Highlands”. De acolo, puteți opta pentru una dintre cele două rute, continuându-vă călătoria fie spre Oban, fie spre Fort William și Mallaig.

Sursa: economedia.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol