3 octombrie 2023, 7:10

Patru lucruri pe care toți utilizatorii de Facebook ar trebui să le cunoască

Dacă utilizați aplicația Facebook în mod activ sau ați deschis recent un cont nou, aceste 4 ponturi vă pot fi de folos.

Scurtături utile

Facebook transformă automat anumite combinații de caractere în emoticoane grafice: de exemplu, dacă introduceți „:)” va apărea ca o față zâmbitoare, în timp ce „<3” vă oferă o inimă. Consultați emojicodes.com pentru o listă completă. Utilizatorii de laptop pot utiliza, de asemenea, comenzi rapide de la tastatură pentru a naviga pe site; de exemplu, apăsarea simultană a tastelor „alt” și „2” vă duce direct la cronologie, în timp ce „alt” și „3” deschide lista dvs. de prieteni.

Creează o listă privată de prieteni

Nu doriți să împărtășiți totul cu familia sau colegii de muncă? Cu „liste de prieteni” puteți publica cu ușurință actualizări care sunt vizibile numai pentru anumite persoane. Puteți crea câte liste doriți, dar va trebui să utilizați un browser desktop pentru a face acest lucru: link-ul pentru lista de prieteni este în partea stângă a fluxului dvs. de știri.

Examinați (și cenzurați) istoricul activităților dvs.

Facebook își amintește tot ce faci – destul de înfiorător, nu? Însă asta înseamnă că puteți să revedeți căutările și acțiunile anterioare prin simpla atingere a pictogramei „setări” din partea dreaptă-sus a aplicației și deschiderea jurnalului de activități. Dacă există ceva despre care ați prefera să nu vi se reamintească, atingeți și veți vedea opțiunea să o ștergeți sau să o ascundeți de cronologie.

Descărcați video-uri din cronologie

Din păcate, descărcarea videoclipurilor nu este o opțiune încorporată încă de Facebook, dar se poate face cu instrumente ale unor terțe părți. Dacă utilizați Chrome pentru desktop, cea mai ușoară cale este să instalați extensia gratuită Social Video, care adaugă un buton de descărcare pentru videoclipurile de pe facebook. Dacă utilizați un dispozitiv mobil (sau pur și simplu nu doriți să instalați o extensie), vizitați fbdown.net și inserați-o URL-ul unui videoclip pentru al descărca automat.

[Sursă: theguardian.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol