15 aprilie 2024, 10:52

Pe timp de toamnă, ne gândim la soarele din vara viitoare. Topul celor mai frumoase plaje din lume ce te așteaptă anul viitor

Dacă te gandești la o destinație pentru o mini- vacanță de neuitat, dar ești în pană de idei, atunci te ajutăm noi cu o selecție a celor mai frumoase plaje din lume, potrivit theguardian.com.

Plaja des Coll Baix, Alcudia, Mallorca (Spania)

Plaja Es Coll Baix, Alcudia, Mallorca
sursa: www.theguardian.com

Plaja principală din Alcudia are o lungime de 6 km și este una dintre cele mai aglomerate din Spania. Apa este albastră și limpede atunci când marea este calmă. Pentru a ajunge pe plajă trebuie să mergi aproximativ 30 de minute pe jos, pe un traseu semi-montan, așadar dacă îți place muntele și marea, plaja din Mallorca ar putea fi destinația ideală.

Low Newton (Marea Britanie)

Plaja din Low Newton, Marea Britanie
sursa: www.theguardian.com

Plaja de la sud de Low Newton este un mic colț de rai. La un capăt al plajei se află Castelul Dunstanburgh, o atracție turistică în sine, iar la celălalt, Hanul Ship, un excelent punct de odihnă. Vremea nu este extrem de călduroasă în acest loc, dar apa mării este suficient de bună încât să faci o baie.

Insulele Eoliene, Sicilia (Italia)

Insulele Eoliene, Sicilia, Italia
www.theguardian.com

Insulele Eoliene sau așa cum sunt cunoscute de italieni Isole Eolie, sunt o apariție misterioasă în largul apelor nordice ale Siciliei. Sunt locuri magice, adevărate crâmpeie de rai, ce au inspirat, de-a lungul timpului, scriitori și pictori deopotrivă. Atunci când aerul este limpede, în zilele însorite, se pot vedea clar siluetele albe ale caselor agățate de coasta accidentată; altădată, totul este învăluit într-o ceață mistică, doar pe jumătate vizibil. În contrast, anotimpul estival găsește pe Insulele Eoliene o puzderie de turiști, atrași aici de miturile asociate insulelor și alimentați de puterea lor elementară, imprevizibilă.

Carlos Rosario, Culebra (Puerto Rico)

Carlos Rosario, Culebra, Puerto Rico
sursa: www.theguardian.com

Carlos Rosario este o plajă îndepărtată de pe insula Culebra din Puerto Rico, protejată în mod natural de vânt și valuri. În partea dreaptă a plajei puteți descoperi un recif de corali, bancuri de pești tropicali și mai multe specii de broaște testoase, ce pot fi observate cu ochiul liber, datorită limpezimii apei. Traseul până la plajă poate fi ușor provocator pentru cei care nu sunt obișnuiți cu vegetația tropicală, însă peisajul merită din plin.

Porto Koufo, Halkidiki (Grecia)

Porto Koufo, Halkidiki, Grecia
sursa: www.theguardian.com

 

Porto Koufo este unul dintre cele mai mari porturi naturale ale Greciei, intinzandu-se de-a lungul a 1.5 km. Satul se afla la o distanta de doar 5 km de Toroni, însă veți găsi câteva plaje micuțe și în jurul portului. Un sat pescăresc, protejat de stânci impunatoare, Porto Koufo poate fi destinația de vacanță ideală pentru familiile cu copii și cuplurile aflate în căutare de locații ascunse de frenezia verii.

Cedar Key, Florida (SUA)

Cedar Key, Florida, SUA
sursa: www.theguardian.com

Cedar Key, aflată în largul coastei centrale nord-vestic a Floridei, este o bijuterie în sine. Plaja este noroioasă și nisipoasă pe alocuri, iar aici puteți întâlni și arbori uscați, vechi de sute de ani. Puteți să vă cazați la Hanul Faraway pentru aproximativ 90$ pe noapte. Totodată, aici puteți să vă plimbați cu caiacul, fiind o atracție turistică internațională pentru pasionații de astfel de ambarcațiuni.

 

[Sursă imagine: www.theguardian.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol