11 ianuarie 2023, 22:51

Cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, de la Şumuleu-Ciuc, se va organiza anul acesta în șaua muntelui

Pelerinajul din sâmbăta Rusaliilor va fi organizat la Şumuleu-Ciuc în şaua muntelui, a anunţat primăria municipiului Miercurea Ciuc, potrivit hirado.hu.

Este vorba despre cel mai mare pelerinaj al catolicilor din România, care anul trecut a fost suspendat din cauza pandemiei.

În Miercurea Ciuc se aplică în prezent regulile epidemiologice cele mai permisive la nivel de ţară. Rata de infecţie a
municipiului a fost de 1,16 ‰ în ziua de vineri. La fel de scăzută (1,22 ‰) este şi proporţia noilor infecţii în judeţul Harghita.

Attila Korodi a declarat prin telefon agenţiei ungare de presă MTI că pe baza datelor actuale referitoare la infecţie şi conform
legilor în vigoare, locuitorii din Miercurea Ciuc pot participa la pelerinajul care va avea loc în şaua muntelui. Municipalitatea
doreşte să se pună de acord cu reprezentanţii bisericii romano-catolice şi cu autorităţile statului cu privire la posibilitatea primirii pelerinilor veniţi din alte aşezări.

Primarul consideră un lucru sigur că pelerinajul cetăţenilor ungari la Şumuleu-Ciuc nu va fi posibilă nici anul acesta – cu excepţia delegaţiilor oficiale. El a adăugat că vor fi elaborate diferite scenarii dintre care se va alege, de comun acord cu reprezentanţii bisericii romano-catolice şi ai autorităţilor statului, varianta care permite pelerinajul implicând riscul epidemiologic cel mai mic.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol