22 ianuarie 2021, 4:39

Pentru prima oară în ultimii 40 de ani, ceremonia Oscarurilor suferă o amânare. De la un coronavirus

Cea mai renumită și cea mai lungă noapte a filmului suferă o amânare pentru prima oară în ultimii 40 de ani, din cauza pandemiei de coronavirus.

Academia de Arte și Științe a filmului a anunțat luni că ediția a 93-a a Oscarurilor nu va avea loc la 28 februarie, așa cum era prevăzut.

Conducerea a decis ca seara Premiilor Oscar să fie cea din 25 aprilie 2021, anunță CNN.

Timp de peste un secol, filmele au jucat un rol important pentru a ne reconforta, a ne inspira și a ne distra în vremurile cele mai grele. Au făcut-o cu siguranță anul acesta. Speranța noastră, prin prelungirea perioadei de selecție și a datei de înmânare a premiilor, este de a furniza flexibilitate. Cineaștii trebuie să poată termina filmele și să le lanseze fără a fi penalizați pentru ceva care nu ține de ei”, au declarat președintele Academiei, David Rubin, și președintele director general al Academiei, Dawn Hudson, într-un comunicat comun.

Alte modificări

În plus, Academia a acceptat să extindă perioada de eligibilitate pentru filme, care corespunde în general anului civil. Pentru
Oscarurile din 2021, noua perioadă va fi prelungită până în 28 februarie 2021.
Academy Museum of Motion Pictures, care trebuia să îți deschidă porțile la 14 decembrie 2020, o va face la 30 aprilie 2021.
Ultima oară când au fost amânate Oscarurile a fost în 1981, când ceremonia a fost amânată cu 24 de ore din cauza unei tentative de asasinat la adresa președintelui american Ronald Reagan.
Modificările de acum intervin la circa trei luni de la debutul propagării noului coronavirus în Statele Unite și în restul lumii, perturbând peste tot viața obișnuită, inclusiv industria divertismentului.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.