29 mai 2023, 19:46

Legendara revistă PIF se găsește la chioșcurile din România

Celebra revistă pentru copii și adolescenți PIF, una dintre puținele care se găseau în România în perioada comunistă, poate fi cumpărată de la chioșcurile din România. Anunțul făcut de publicație a fost remarcat de Luca Niculescu, ambasadorul României în Franța, după ce, pe contul de Twitter al revistei, a apărut o listă cu locurile din țara noastră de unde poate fi cumpărată revista.

Anunțul este adresat direct fanilor din România ai revistei:

Iată lista locurilor de unde puteți cumpăra revista:

  • 1 Minute Sanador București
  • Inmedio București: Auchan Militari, Park Lake, Pasaj Universitate, Promenada, Băneasa Parcare FC, Carrefour DN1 Value, Carrefour Feeria, Orhideea
  • Relay București: Otopeni, București Nord
  • Cluj-Napoca: Iulius Mall, Sora
  • Iași: Palas
  • Timișoara: Bega – Telbisz, Iulius Mall

Anunțul de pe Twitter precizează că revista conține puietul de brad drept gadget la numărul 1 al noii serii.

„Sper că au trimis destule exemplare!”, a adăugat Luca Niculescu.

Celebra revistă „Pif”, care se distribuia și în România în perioada comunistă, a fost resuscitată de fostul deputat Frédéric Lefebvre. Relansarea a avut loc în 16 decembrie.

Este vorba despre o nouă versiune trimestrială pe hârtie, cu un tiraj de 120.000 de exemplare, un număr colosal comparativ cu tirajele altor publicații de presă scrisă din lume. Un exemplar costă 5,90 euro și se pot face abonamente (chiar și din România) pe site-ul oficial. Primul număr are 88 de pagini, plus o planșă pentru jocul oferit în pachet. Anual, va exista un număr special cu benzi desenate (BD) și jocuri.

Un trecut glorios

În România, această revistă era printre puținele publicații străine care intrau în țară. „Pif” ajungea la români datorită faptului că era o revistă editată de Partidul Comunist din Franța.

Inițial, publicația nu era una de benzi desenate, se numea „Jeune Patriote” și a apărut în 1942. În 1945, revista este rebotezată „Vaillant” și începe să publice BD. Cățelul Pif s-a născut în 1948, din trăsăturile de creion ale lui José Cabrero Arnal. Succesul este atât de mare încât Vaillant devine „Vaillant – Le Journal de Pif”. Din 1969, revista începe să fie celebră prin ediția „Pif Gadget”, care conținea mereu o jucărie inovatoare. Revista s-a vândut săptămânal în peste un milion de exemplare, până în 1993, când a dispărut.

În „Pif” a apărut la un moment dat personajul Rahan, iar apoi acesta a fost transformat într-o revistă separată.

În octombrie 1989, a început să fie difuzat la televiziune serialul de desene animate „Pif et Hercule”, care a a ajuns și la televiziunea română, după Revoluție. Serialul a avut 130 de episoade a câte 10 minute.

Foto: George Hari Popescu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol