15 aprilie 2024, 2:44

Japonezii au inventat o pisică robot care imită… flatulența

Vă întrebați de ce ar inventa cineva un aparat robotic asemănător cu o pisică? Fiind vorba despre japonezi, răspunsul este: „pentru a arăta că se poate”. Acest roboțel toarce ca o pisică, se bucură când îl mângâi și, uneori, trage vânturi!

Nicobo a fost creat de Panasonic în urma unei campanii de crowdfunding (finanțare publică) care și-a atins obiectivul în doar șase ore. Robotul Nicobo este îmbrăcat într-un fel de șosetă și este asemănător unui animal de companie. El dorește să-i facă pe oameni fericiți prin gesturi precum fluturarea cozii și emiterea de cuvinte asemănătoare celor ale bebelușilor. Uneori, animăluțul eliberează excesul de aer din corpul său mic. Ideea acestui ultim gest este de a arăta că ființa robotică are imperfecțiuni, așa cum au și creaturile de tot felul de pe Terra.

Când îl mângâi, robotul scutură coada. Se află pe o bază rotativă și asta-i permite să se uite la tine, în timp ce ochii expresivi te vor anunța când dorește atenție, clipind sau închizându-se complet. Nicobo speră să-i facă pe oameni să zâmbească și să uite de griji prin aceste interacțiuni.

„Pisicorobotul” este echipat cu microfoane, camere video și senzori tactili, care-i permit să recunoască dacă cineva se află în jur, dacă îi vorbește, îl mângâie sau îl îmbrățișează. Pe măsură ce utilizatorii interacționează cu el, robotul își va exprima recunoștința și bunătatea.

Pentru campania de crowdfunding, Panasonic a lansat 320 de unități, la prețul de 360 de dolari; toate bucățile s-au vândut în faza de precomandă. În urma acestei investiții, compania se așteaptă ca proprietarii să cheltuiască în jur de zece dolari pe lună, pentru a-l conecta la un smartphone și a primi actualizări de software.

Foto: Panasonic


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol