7 decembrie 2023, 15:56

Ploșnițe ”intelectuale”, motiv de a închide mai rapid Biblioteca Națională. Pentru dezinsecție

Biblioteca Națională a României a postat în pagina sa de Facebook un anunț destinat prietenilor și utilizatorilor săi. Unul despre închiderea bibliotecii, care va avea loc mai devreme decât se preconizase, din cauza depistării unor prezențe nedorite în incintă. Prezență chiar în aria care deservește publicul, după cum se arată în anunț. Despre ce este vorba?

Pe unele banchete de la parterul clădirii au fost depistate ”anumite insecte parazite (ploşniţe)”, se arată în comunicat.

Din acest motiv, biblioteca va fi închisă cu două săptămâni mai devreme decât se planificase – adică începând de luni, 17 iulie.

”În mod normal, în acest an Biblioteca Naţională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizarea spaţiilor destinate publicului. Dar această situaţie neprevăzută ne-a obligat să devansăm acest termen.
Aşadar, din 17 iulie a.c. #BiblioNatio va fi închisă pentru public (angajaţii Bibliotecii îşi vor continua programul obişnuit).
Să sperăm că ne vom revedea fără alte probleme în ziua de luni 4 septembrie – în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţiile şi conferinţele Bibliotecii Naţionale a României!”, se mai arată în postarea Bibliotecii Naționale a României.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol