31 decembrie 2022, 13:31

Poate cea mai bună glumă a anului: Termoenergetica, amendată de Protecția Consumatorilor pentru că nu a furnizat agent termic la temperatura din contract

Să nu lăsăm să treacă anul fără să punctăm un banc bun. Protecția Consumatorului a constatat că Termoenergetica, cea care trebuie să furnizeze Bucureștiului apă caldă și căldură, nu a furnizat agent termic la temperatura din contract (55-60grade). Mai mult, Protecția Consumatorilor București a constatat că mai multe reclamații figurau în baza de date ca fiind rezolvate, deși acest lucru nu se întâmplase.

La baza amenzii – am spune modice pentru o companie de o asemenea anvergură, 10.000 de lei – stau 31 de reclamații trimise de o asociație de proprietari din Sectorul 3.

Ca urmare a neregulilor constatate, a fost dispusă măsura de restituire a contravalorii serviciului neprestat, recalcularea acestui cuantum urmând a se face conform clauzelor contractuale.

“În ceea ce priveşte sesizările depuse de consumatori, în momentul de faţă, situaţia constatată de comisari în teren este următoarea: în cazul uneia dintre ele operatorul economic a făcut dovada acordării diminuărilor conform contractului, acestea evidenţiindu-se în factura din luna decembrie; în cazul alteia, avaria semnalată în zona Tineretului, nominalizată de cetăţeni, a fost remediată, temperaturile apei calde livrate fiind în parametri, dar temperatura agentului termic furnizat de CET Progresul, deşi a fost livrată în parametri, a ajuns în punctul termic la sub jumătate din valoare, situaţie în care temperatura la care agentul termic ajunge la consumator nu poate fi asigurată conform contractului”, mai spune ANPC.

Reprezentanţii Termoenergetica declară că zona vizată, Tineretului, este alimentată fie de CET Sud, fie de CET Progresul, ale căror arii de acţiune, fiind întinse, nu există posibilitatea asigurării parametrilor corespunzători.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol